Waren door "Walibi"

Attractiepark "Walibi World" in de Flevolpolder staat in Nederland bekend als hèt pretpark waar het sensatiegevoel de boventoon voert. Attracties als "Goliath", "Xpress", "La Via Volta", "Condor" en "Space Shot" bezorgen de passagier het gevoel dat zij zoeken (of dachten te zoeken).
In dit onderzoek onderwerp je een aantal attracties in "Walibi World" aan een nadere inspectie. De aandacht kan het beste gericht worden op attracties als "Space Shot", "Goliath", "G-Force" en andere attracties waarvan is vast te stellen dat ze "goed te overzien" zijn, zowel op het gebied van de natuurkunde die erachter zit als de mogelijkheden die er bij de betreffende attractie
bestaan om te experimenteren. Met behulp van een krachtsensor en/of een versnellingsmeter worden de krachten op een passagier in één van de attracties gemeten en geanalyseerd. Daarnaast kan de beweging van de attractie worden geanalyseerd met behulp van Coach videometen.

 

 

 

 

 

 


Space Shot                                                La Via Volta                                                                                        Goliath

Aanwijzingen / tips:
-    Vooral geschikt voor vwo.
-    Leerlingen met alleen natuurkunde-1 in hun pakket moeten bereid zijn zich te verdiepen in extra theorie (mechanica).
-    Er word
t gewerkt met Coach "Meten en Analyseren" en "Coach videometen".
-    Er moet terdege rekening worden gehouden met de openingstijden van "Walibi World" (in de winter gesloten).


Terug